loading

at home with jordaens

Client: Frans Hals Museum, Haarlem

Project: Spatial design for temporary exhibition

Centre piece of the exhibition on the Flemish Baroque painter Jacob Jordaens is the reconstruction of his show room which used to be in his house in Antwerp. For the first time the nine ceiling paintings are shown in Holland in a reconstruction with a temporary twist: Jordaens wanted to overwhelm his clients with a richly decorated room, we added the mirrorfloor for an immersive experience. The mirrorfloor creates a fascinating new perspective on the ceiling paintings and activates visitors immediately to engage with the room and the artworks.

Paintings on loan from Phoebus Foundation, Antwerp

Graphic design by Kathrin Hero, built by Fiction Factory, wall prints by Watjeziet, light by 50lux, art handling by aorta.be

 

Tags: , , , , , , , Posted by

Comments are closed.